Hvorfor velge Heitmann Marin til å selge båten din?

Hvis du planlegger å selge båten din, er det flere ting du bør vurdere. Vi har satt sammen en trinnvis veiledning nedenfor, for de viktigste tingene du bør vurdere når for å gjennomføre et best mulig salg.


Markedsanalyse

Verdifastsettelsen av båten er noe av det viktigste vi gjør i salgsprosessen. Mer enn 40 års erfaring fra båtbransjen gir oss en god følelse med markedet. En riktig verdivurdering på bakgrunn av en tilstandsgjennomgang av båten og markeds analyse, er avgjørende for hvor lang tid det tar å omsette båten.


Oppdragsavtale

Oppdragsgiver og megler inngår en skriftlig oppdragsavtale. Oppdragsavtalen sikrer selger oversikt over kostnader i salgsprosessen. Vi beskriver også hva oppdragsgiver kan forvente av oss ut i fra hva som bestilles av tilleggstjenester.


Tilrettelegging

Heitmann Marin AS mener at nøkkelen til et vellykket salg ligger i tilretteleggingen som gjøres i forkant av salget. Tilretteleggingen før salg, skreddersys til hver enkelt båt. Oppdragsgiver fyller også ut ett egenerklæringsskjema, som dokumenterer båtens tilstand og service historikk. Vi utarbeider en salgsoppgave hvor vi dokumenterer utstyr, planløsning, seilplan og historikk. Vi har en klar misjon; Båtkjøp handler nesten alltid om følelser, det er derfor viktig at salget baseres på tillit og troverdighet. Trygghet om at alle parters interesser blir ivaretatt på en rettmessig måte, mener vi er nøkkelen til at mange potensielle båtkjøpere velger å bruke en profesjonell aktør som mellomledd i en så viktig prosess og kostbar avgjørelse.


Markedsføring

For å få flest mulig interessenter er vi avhengig av optimal tilrettelegging og markedsføring. Båter som legges ut for salg, får størst oppmerksomhet i startfasen - det blir som en premiereforestilling. Valg og vektlegging av markedskanaler vurderes for hver enkelt båt. Her er noen alternativer:

  • Eget arkiv med interessenter

  • Kommersielle og redaksjonelle annonser

  • Web heitmannmarin.no og finn.no

  • Salgsoppgave

  • DM (direkte markedsføring)

  • Markedsføring i våre lokaler, og salgsplakat på brygge

  • Videopresentasjon (tilpasset båtvideo)

båt stylist for båt interiørdesign
Hege Flesvig båtstylist hos Heitmann Marin


</