top of page
Søk

7 grunner til at du bør eie båt

Oppdatert: 6. jan. 2021


Har du nerver til å gå nok en sommer i møte – uten en båt i sikte? Vi mener at det finnes svært mange flere argumenter som taler i favør for, heller enn argumenter mot, å skaffe seg båt. Her er syv av dem!

Om sommeren stimer nordmenn til sjøen. Vi er en nasjon av sjøfarere og er generelt glade i livet på havet. Siden vikingtiden har sjøen gitt opplevelsen av frihet og nye eventyr. Her finner vi sjelero, eller actionfylte utflukter. En båt kan med andre ord skaffe deg akkurat det du er på utkikk etter i livet. Dersom du er i vurderingsfasen når det kommer til investering i båt, kan kanskje disse syv argumentene være avgjørende for ditt valg.    

 


1. Alltid en ferie for hånden

Med en båt, og da spesielt en av god størrelse, vil du alltid ha mulighet til å legge ut på spennende ferieruter. Du kan utforske vårt eget langstrakte land, eller besøke havnebyer og kysten til våre naboer. Er man eventyrlysten kan man ta ferden nedover Europa. Pakk med deg hele familien, dra med deg venner eller prøv deg på en solotur neste gang du har fri. Med båt er du både sikret fremkomstmiddel, mulighet til å farte rundt ved destinasjonen og oppleve nye områder hver dag, samt et sted å sove og spise. Går du for eksempel for en båt i PRESTIGE-serien sørger du for god plass til alle du vil ha med på tur. Her får du også muligheten til å slikke sol på et stort dekk, eller spise frokost, lunsj og middag rundt et bord under åpen himmel. Samtidig kan du raskt forflytte deg med smidig presisjon. En båtferie er ikke bare lett tilgjengelig, den kan også raskt bli billigere enn en tradisjonell reise hvor fly og hotell ofte er inkludert. I tillegg vil du ha større mulighet til å flytte på deg dersom du har havnet et sted som ikke er like hyggelig som du forestilte deg da du planla turen. Ingen ekstra kostnader for bytting av hotell eller lang kjøretur til neste destinasjon heller!


2. Ro i sjela selv i storbyen

Jobb og hverdagens mas og kjas kan bli mye å takle for de fleste. I dagens samfunn blir vi eksponert for flere inntrykk enn tidligere og stress er et økende problem i befolkningen. Det har blitt bevist flere ganger at natur og ro senker pulsen vår betraktelig, og kan være med på å redusere stressrelatert sykdom. En seilbåt er perfekt for å finne roen, og inviterer deg til å nyte livets gleder i komfort og stil. Jeanneau Sun Odyssey 440 reflekterer harmoni og flyt svært godt. Båtens form er også enkel å bevege seg rundt på, og utsiden er like attraktiv som innsiden. Rene linjer og romslighet er synonymt med denne modellen, og den vil passe for alle som setter pris på livet til havs og vind i seilene. Med en seilbåt kan du gå fra actionfylte eventyr til ro og mak på null komma niks. Har du en båt kan du pakke sammen sakene dine, smøre deg en god niste og senke anker der himmel møter hav. Legg deg på dekk og kjenn forsiktige bølger vugge deg i ro, se deg rundt og pust inn naturens inntrykk. Sett telefonen på flymodus en liten stund – og bare eksister. Forleng livet på havet – og gi deg selv et etterlengtet pusterom med en båt.


3. Øk kvalitetstiden med familie og venner

Lei av at venner og bekjente samles ute eller hjemme hos noen, og dere blir sittende å se på TV eller stirre på mobilskjermen? Vi har blitt mer og mer avhengige av sosiale medier, telefonene våre og livet på nett. Til og med når vi møtes ansikt til ansikt kan vi raskt bruke mye av tiden på å ikke se på hverandre når vi prater sammen. Ta med deg både familie og venner ut på en båttur, og bruk tid på å bli kjent med hverandre på nytt! Når var sist dere hadde en lang og uavbrutt samtale? Når var sist dere la vekk telefoner og nettbrett, til fordel for sosialt samvær? Med en båt kan man reie ut mot stillheten og naturen, heve blikket og se hvor mye man vanligvis går glipp av. Hvem vet – kanskje båtturen kan inspirere til noen hjertefylte samtaler og etterlengtet kvalitetstid. Både de klassiske båtene fra Jeanneau NC og merkevaren PRESTIGE passer perfekt til familie og venneturer. Her er det plass til alle dine kjære, og flere av modellene sørger for at dere får strukket på både armer og bein uten at det blir trangt. La deg inspirere av denne videoen av våre PRESTIGE-båter. Ser så absolutt ikke så verst ut, spør du oss.4. Større frihet

Det finnes få ting som er mer frustrerende enn lang reisevei og kø. Om sommeren ønsker mange av oss å reise ut til øyer og strender for å få litt sol på kroppen og salt i håret. Humøret blir fort dalende dersom en liten badetur plutselig krever både timer med kø, lang planlegging og avhengighet av andres reiseruter. Å kunne reise akkurat dit du selv vil, når du selv velger, er uvurderlig for mange – og kan være det som skiller mellom en god og en dårlig dag. Jo flere dere er som skal reise sammen, desto verre er det som regel å forholde seg til offentlig transport. Å kunne samle alle i din båt, og sette kurs mot en tom liten odde eller en skjult strand et sted, kan virkelig gjøre sommeren uforglemmelig. Med en båt fra Jeanneau NC kan du virkelig få smake på den nordiske skjærgårdsidyllen i stil. Her snakker vi maksimal frihet, helt stressfritt.5. Dyrk eksisterende hobbyer eller få helt nye

Mange nordmenn liker å ha hobbyer å sysle med på fritiden. Maritime aktiviteter er og forblir svært populære blant oss i nord. Vi elsker å seile, svømme og fiske. Med en båt får du muligheten til å dyrke slike hobbyer mye oftere og lenger enn du ville gjort uten. Det er også en stor sjanse for at en båt vil skape nye hobbyer og interesser. Her har du muligheten til å utforske alt havet og sjøen har å by på. Ikke nok med det – en båt vil også trenge kjærlighet og vedlikehold, så fartøyet i seg selv kan bli et lite hobbyprosjekt dersom det er ønskelig. Kvier du deg for mye jobb med skuta kan du heller få hjelp til de tunge takene av dyktige fagfolk, og nyte båten ute på vannet. Mer interessert i å seile på bølgen blå, enn å arbeide med den? Ikke noe problem – for våre kunder som ikke har dette som prioritet anbefaler vi å bestille det vi kaller totalopplag. Sjøsenteret i Drøbak består av flere aktører på ett og samme sted som tilbyr alt innen service og tjenester. Her kan du blant annet få vask og polering, vinterlagring av båten og klargjøringer før sommerens eventyr. Du velger rett og slett hva du ønsker å gjøre selv – resten overlater du til eksperter. Enkelt, ikke sant?

6. Få et nytt nettverk

Det er mange som investerer i båt som også velger å benytte seg av en fast båtplass ved en havn. Her blir man gjerne liggende ved siden av andre båtglade mennesker, og nye bekjentskaper dannes lett. Ute på sjøen er det også mange som slår av en prat. Man bruker ikke hele båtturen på å være i konstant bevegelse – mye av gleden ved båtlivet er jo nettopp det å ligge i ro, og duppe i bølgeskvulp. Ofte finner mange de samme favorittplassene – særlig hvis du bor i en større kystby. Da er det fort gjort å komme i prat med de som ligger i nærheten. Plutselig får du oppleve spennende individer som du aldri hadde møtt dersom du ikke hadde skaffet deg båt. Båtfolk er også gode å ha som venner da de ofte kan hjelpe hverandre med gode løsninger for fartøyet – og gi inspirasjon til ulike destinasjoner.

7. Øk livskvaliteten

Mennesker som bruker mye tid ute i naturen blir ofte påvirket av omgivelsene til å legge om livsstilen til det bedre. En båt kan bidra til å øke livskvaliteten din ved å gi deg ro og innsikt, slik at du blir mer bevisst på andre deler av livet ditt som kanskje trenger litt omtanke. Kanskje vil båtlivet være med på å bidra til at du tar lengre tid på å nyte middagen ute på vannet. Ferske råvarer fra havet er også godt for kroppen, og en favoritt blant båteiere. Det er ikke uvanlig at en omveltning i hva du fyller dagene med vil ha direkte effekt på resten av tilværelsen din. En båt kan gi deg mer ro, og dermed sørge for bedre nattesøvn. Du kan få økt kvalitetstiden med venner og familie på en båt, du vil oppleve mindre stress når det kommer til muligheter rundt ferier, og generelt føle på mer frihet i livet. Dersom du kjenner at båten hjelper deg med å leve ut dine drømmer vil du kunne bli lykkeligere, rett og slett. Så hva venter du egentlig på? Hos Heitmann Marin finner du motor- og seilbåter for alle smaker og behov. Trenger du hjelp til å velge den perfekte modellen for deg er det bare å ta kontakt. 

328 visninger1 kommentar

1 Comment


Unknown member
Nov 19, 2020

Jeg vil si at du har valgt veldig vellykkede bilder til denne bloggen, men det er ingen grense for perfeksjon. Jeg anbefaler deg å lese bloggen min om reisefotografering og alt relatert til den. Jeg er sikker på at innholdet ditt vil bli mye bedre. https://fixthephoto.com/travel-photography-tips.html

Like
bottom of page