7 grunner til at du bør eie båt

Oppdatert: jan. 6


Har du nerver til å gå nok en sommer i møte – uten en båt i sikte? Vi mener at det finnes svært mange flere argumenter som taler i favør for, heller enn argumenter mot, å skaffe seg båt. Her er syv av dem!

Om sommeren stimer nordmenn til sjøen. Vi er en nasjon av sjøfarere og er generelt glade i livet på havet. Siden vikingtiden har sjøen gitt opplevelsen av frihet og nye eventyr. Her finner vi sjelero, eller actionfylte utflukter. En båt kan med andre ord skaffe deg akkurat det du er på utkikk etter i livet. Dersom du er i vurderingsfasen når det kommer til investering i båt, kan kanskje disse syv argumentene være avgjørende for ditt valg.    

 


1. Alltid en ferie for hånden

Med en båt, og da spesielt en av god størrelse, vil du alltid ha mulighet til å legge ut på spennende ferieruter. Du kan utforske vårt eget langstrakte land, eller besøke havnebyer og kysten til våre naboer. Er man eventyrlysten kan man ta ferden nedover Europa. Pakk med deg hele familien, dra med deg venner eller prøv deg på en solotur neste gang du har fri. Med båt er du både sikret fremkomstmiddel, mulighet til å farte rundt ved destinasjonen og oppleve nye områder hver dag, samt et sted å sove og spise. Går du for eksempel for en båt i PRESTIGE-serien sørger du for god plass til alle du vil ha med på tur. Her får du også muligheten til å slikke sol på et stort dekk, eller spise frokost, lunsj og middag rundt et bord under åpen himmel. Samtidig kan du raskt forflytte deg med smidig presisjon. En båtferie er ikke bare lett tilgjengelig, den kan også raskt bli billigere enn en tradisjonell reise hvor fly og hotell ofte er inkludert. I tillegg vil du ha større mulighet til å flytte på deg dersom du har havnet et sted som ikke er like hyggelig som du forestilte deg da du planla turen. Ingen ekstra kostnader for bytting av hotell eller lang kjøretur til neste destinasjon heller!


2. Ro i sjela selv i storbyen

Jobb og hverdagens mas og kjas kan bli mye å takle for de fleste. I dagens samfunn blir vi eksponert for flere inntrykk enn tidligere og stress er et økende problem i befolkningen. Det har blitt bevist flere ganger at natur og ro senker pulsen vår betraktelig, og kan være med på å redusere stressrelatert sykdom. En seilbåt er perfekt for å finne roen, og inviterer deg til å nyte livets gleder i komfort og stil. Jeanneau Sun Odyssey 440 reflekterer harmoni og flyt svært godt. Båtens form er også enkel å bevege seg rundt på, og utsiden er like attraktiv som innsiden. Rene linjer og romslighet er synonymt med denne modellen, og den vil passe for alle som setter pris på livet til havs og vind i seilene. Med en seilbåt kan du gå fra actionfylte eventyr til ro og mak på null komma niks. Har du en båt kan du pakke sammen sakene dine, smøre deg en god niste og senke anker der himmel møter hav. Legg deg på dekk og kjenn forsiktige bølger vugge deg i ro, se deg rundt og pust inn naturens inntrykk. Sett telefonen på flymodus en liten stund – og bare eksister. Forleng livet på havet – og gi deg selv et etterlengtet pusterom med en båt.


3. Øk kvalitetstiden med familie og venner

Lei av at venner og bekjente samles ute eller hjemme hos noen, og dere blir sittende å se på TV eller stirre på mobilskjermen? Vi har blitt mer og mer avhengige av sosiale medier, telefonene våre og livet på nett. Til og med når vi møtes ansikt til ansikt kan vi raskt bruke mye av tiden på å ikke se på hverandre når vi prater sammen. Ta med deg både familie og venner ut på en båttur, og bruk tid på å bli kjent med hverandre på nytt! Når var sist dere hadde en lang og uavbrutt samtale? Når var sist dere la vekk telefoner og nettbrett, til fordel for sosialt samvær? Med en båt kan man reie ut mot stillheten og naturen, heve blikket og se hvor mye man vanligvis går glipp av. Hvem vet – kanskje båttur